Integrale massage
Praktijk voor Integrale massage-, voet- en reflexzone therapie
De (stille) kracht van massagetherapie, een andere aanpak voor terugkerende gezondheidsklachten
Integrale massage betekent letterlijk totale massage. Een massage ondergaan betekent aandacht voor jezelf, even pas op de plaats maken.
De massages zijn niet alleen weldadig, ze werken ook stress verlagend en bevorderen de gezondheid. Steeds meer mensen ontdekken dat. In de praktijk komen mensen met aandoeningen zoals hoofdpijn, nek-/schouderklachten of een pijnlijke rug meestal veroorzaakt door hedendaagse spanningen.
Minder bekend zijn de massages voor chronisch zieken en mensen met kanker, waarin Hans zich heeft gespecialiseerd. Terwijl dat juist een groep mensen betreft voor wie massage geen overbodige luxe is. Onderzoek heeft uitgewezen dat het de slaap bevordert en dat onrust, spanning en angst verminderen. Sommigen ervaren tevens minder pijn.
In tegenstelling tot ‘gewone’ massage is massagetherapie een vorm van complementaire zorg. Hans heeft hiervoor een opleiding gevolgd aan de academie HOLOS in Utrecht. De beslissing om juist met deze groep te werken, nam Hans doelbewust. In 1989 is Hans gestart met zijn praktijk. In de jaren die volgden heeft hij zich met enkele collega’s ingezet voor een landelijke werkgroep om massage voor deze doelgroep meer bekendheid te geven. Inmiddels werkt hij sinds 2000 met chronisch zieken en mensen met kanker.
“Zijn visie is dat de maatschappij de plicht heeft om naar chronisch en ernstig zieke mensen te luisteren, zonder te oordelen en zonder vooroordelen. Daarin zit voor Hans de waarde van het leven. Dat we er als mens zijn voor de ander die het moeilijk heeft”.
Hans Jansen
- mail: h.jansenmassage@gmail.com
- telefoon: 024 360 03 96
- beroepsvereniging: Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT) De LVNT heeft een klachtenregeling, als LVNT lid ben ik collectief aangesloten bij de erkende geschillen instantie de SCAG. Aangesloten bij het kwaliteitsregister van de RBCZ.
Ik kan me niet voorstellen dat ik anders zou willen werken dan ik nu doe. Wat ik erg belangrijk vind, is om volle aandacht te geven aan mijn cliënten en de rust waarmee ik mijn werk doe. We hollen met z’n allen voort van het verleden naar de toekomst, maar als je hebt gehoord dat je een ernstige ziekte hebt, verandert je tijds- en ruimtebesef, terwijl de omgeving in dezelfde sneltreinvaart blijft doorgaan. In mijn praktijk is voor alles tijd en ruimte, voor stilte, een massage zonder woorden, emoties of tranen of een gesprek.